Skip to main content

Posts

Featured

Trip negara samurai - Part 1

Kalau mengikut itirenari hari ini, sepatutnya kami akan ke Akasuka dan kemudiannya Akihabara untuk bershopping (Gshock kiriman rakan rakan), tapi aku faham yang kaki masing masing dah tak mampu menanggung beg gajah yang dipikul. Mengikut timbangan, beg aku yang paling ringan. Jumlah 2 beg dalam 11 ke 12 kg, kalau beg Zaty, beg belakang sahaja dah mencecah 11kg. Akak ipar aku pula menganggung lebih kurang berat sama dengan Zaty, tapi die bawak beg roda sekali.

Ape tu beg belakang dan beg depan? Beg belakang (untuk aku) ialah beg backpack berukuran 35L dan beg depan ialah beg sekolah biasa kita nampak budak sekolah pakai, yang ni aku tak sure berapa litre. Runtuh bahu? Bukan bahu sahaja yang runtuh, air mata pun kadang kadang runtuh meniti ke pipi.
Jadi maka dengan itu, kami bersetuju untuk edit sikit itirenari supaya kaki dapat menanggung beban keinginan – dan itu lah sebenarnye ke’best’an berjalan sendiri :)




Beg beg gajah itu kitorang tumpang letak dekat hotel yang kitorang nak check in…

Latest Posts

Trip negara samurai - Airport

Trip negara samurai - Intro