Skip to main content

Posts

Featured

Liburan Wisata Melben Ostolia Part 2

Sampai airport: dalam lepas asar Masuk gate – lari lari anak – sembahyang Maghrib + isya – berkongsi tawa Treeeeeettt bergerak lah kitorang semua ke bumi kangaroo walauponnnnn kngaroo nye aku Nampak pakai ekor mata je
Sampai di Melben dalam pukul 8.30 pagi. Bile buat research pasal melben ni, banyak blog yang mention yang kastam sini astaghfirullah ketatnye dikau sempit lah lemakku kalau begini
Rezeki kitorang pagi tu Kastam yang ktorang jumpe tu baik baik belaka siap gelakkan kitorang sebb muka tak dapat detect kat auto gate. Sempat lagi aku bergurau dengan pakcik kastam tu yang mungkin agaknye kami dah kurus sikit berbanding gamba dalam passport lepas kematu otot punkoq duduk dalam flight sampai 8 jam. Nasib baik die gelak. Seram jugak buat komedi dalam Bahasa omputeh ni. Buat nye punchline tak sampai, matilanak takde orang undi.
Masa dalam flight, dia akan bagi satu declaration form dimana dalam form ni ko kena tick segala bende yg ko bawak. Kalo stakat spender tu takpayah la nak declar…

Latest Posts

Liburan Wisata ke Melben Ostolia Highlight

Liburan wisata ke Melben Ostolia Part 1

Fasa pengangguran sukma