kecenderungan drama bermula sejak bayi

Aku adalah penggemar drama drama korea. Dari zaman drama Winter Sonata yang mana kalo tak silap aku ini adalah drama korea pertama yang ditayang kat Malaysia ni, tu kalau mengikut firasat aku lah. TV aku time tu ade empat channel je TV1 TV2 TV3 dan TV7 yang kaburnye hanya tuhan yang tahu. TV7 ni aku gelar TV rahsia, sebab kalau tayang game badminton dekat TV7, ntah mane shuttlecock, ntah mana orang, ntah mana kerusi, haram jadah semua tak nampak, dengar bunyik je “ketung ketang woooooooooo….”
 Baik dengor radio

Berbalik kepada drama Winter sonata ni, dia ditayang kat TV3, pukul 7 petang. Tak silap aku time tu aku darjah 1 ke 2 macamtulah. Boleh tahan jugak aku layan cerita cintan sejak bayi. Berbisa jugak lah dengar mak aku membebel amboi indahnye hidup aku lambat Maghrib sebab nak layan drama. Hero tu tolong kau ke kalo kena soal ngan Tuhan nanti?
deep

Habis hensem lah si Jun Sang ni dulu. habis kucing kucing jiran tetangga melekat nama Jun Sang. 


dan sejak tu tercetuslah kecenderungan aku melayan drama. Tak kirelah korea ke thailand ke filpina ke malahan sepanyol pon aku layan aje. Time tu drama sepanyol dubbing Bahasa melayu. 

“Fernandes!! Apa yang kau lakukan ini???”
“Ini bukan salah saya !! die pergunakan saya mak . Ini semua tidak adil!!!“ jawab Fernandes
*Pannnngg* mak Fernandes lempang Fernandes
Fernandes lari lari anak masuk rumah
“tolong aku bu periiii, ya tohan… dogaan apakah iniiii”


"iyaaaaa Fernandes?"


Eh.. termasuk indon pulak







Popular Posts